5 laži o Amazon FBA, ki vam jih ponujajo t.i. Amazon guruji.

brezplačni Amazon priročnik

JT Franco o 5 lažeh oz. resnicah glede prodaje na Amazonu in uporabe Amazon FBA programa (Fulfilled By Amazon – program, kjer vam Amazon skladišči, pakira, pošilja blago kupcem ter komunicira z njimi. Torej vi samo skrbite za zalogo in preštevate dolarje….).

  1. LAŽ: Ne potrebujete nobenega znanja in izkušenj, da uspete na Amazonu, ker je tako enostavno.

Delna laž: Res ne potrebujete znanja in izkušenj na začetku, ni pa enostavno. S kakšno knjigo ali udeležbo na delavnici lahko hitro pridobite znanje za začetek poslovanja na Amazonu.

 

  1. LAŽ: Najeti morate drage svetovalce oz. obiskovati različne delavnice, da lahko pričnete služiti dolarje.

Ni ravno laž, lahko pa se vsak sam nauči tega posla. Podjetjem, ki sama proizvajajo izdelke in imajo resne načrte za Amazon, predlagam, da najamejo svetovalca, ker s tem hitreje stopijo na Amazon trg in se ne učijo na napakah.. Tisti, ki bi se ukvarjali z Dropshippingom in začeli postopoma pa se lahko tega sami naučijo.

 

  1. LAŽ: Ne potrebujete niti centa, da pričnete s svojim poslom na Amazonu.

To pa je laž. Da najdete svoj izdelek na Alibabi, naročite proizvajalcu, da ga malce spremeni ter ga zapakira v embalažo z vašim dizajnom in EAN kodo…. za vse to potrebujete vsaj nekaj tisoč evrov začetnega kapitala. Na koncu ni nujno, da bo vaš izdelek uspešen, mogoče boste morali vse skupaj ponoviti enkrat, dvakrat….

 

  1. LAŽ: Ko začnete služiti na Amazonu, vse deluje samo od sebe. Le sedite doma ali nekje na plaži in dolarji ali evri pritekajo na vaš račun.

Bolj laž, kot resnica. Ko Amazon posel steče, je potrebno stalno spremljati prodajo, nastavljati oglaševanje, spremljati konkurenco, urejati zalogo, odgovarjati strankam  ipd. Nekaj ur na dan bo potrebno posvetiti Amazonu.

 

  1. LAŽ: Z Amazonom boste hitro zaslužili veliko

To je laž. Prodaja na Amazonu bo rasla postopoma, prav tako priliv denarja na vaš račun. Ta denar bo šel najprej za obnavljanje zalog ter za investicije v nove, še boljše produkte. Verjetno boste po prvem uspehu iskali naslednjega… iskali nove izdelke in priložnosti. Ampak to so sladke skrbi.

Scroll to Top