Zakaj bi prodajali na amazonu?

Razlog, da bi moral vsak proizvajalec oziroma prodajalec razmišljati o prodaji na Amazonu, je očiten. S prodajo na Amazonu lahko dosežete veliko večjo bazo kupcev, kot jo najdete na kateri koli drugi prodajni platformi. Še bolj razburljivo je dejstvo, da lahko z manj dela potencialno zaslužite več!

Amazon še zdaleč ni idealna spletna trgovina. Je kompleksna in zahtevna, vendar tistemu, ki jo podrobno spozna omogoča skoraj neomejene možnosti za zaslužek in uspeh.

Veliko število potencialnih kupcev.

Amazon je največji spletni trgovec na svetu. Je globalna prodajalna, kjer je na prodajnih policah vsak trenutek 3 milijarde artiklov. Rednih Obiskovalcev trgovine pa je več kot 400 milijonov.

Ugled in zaupanje.

Amazon vodijo štiri načela: usmerjenost h kupcu in ne konkurenci, inovativnost, operativna odličnost in delovanje na dolgi rok. Kupci zaupajo Amazonu, zaupajo opisu ponujenega izdelka, njegovi oceni in kvaliteti.

Amazon Prime.

Poseben Amazon Prime program omogoča svojim članom določene prednosti, kot so hitre brezplačne dostave, neomejen dostop do multimedijskih vsebin in še mnogo več. Samo v ZDA je več kot 90 milijonov Amazon Prime članov, v Evropi pa že skoraj 50 milijonov.

Nizki stroški.

Začetnih stroškov skoraj ni, oziroma so zanemarljivi. Ne potrebujete lastne spletne strani, le brezplačno objavite svoje izdelke na Amazonu in pričnete s prodajo. Stroški nastanejo, ko pričnete s prodajo.

Manj dela.

Če pravilno izkoristite vse možnosti, ki jih ponuja Amazon ter dodate aplikacije zunanjih ponudnikov, lahko proces poteka zelo gladko, z malo dela. Vi pa se raje posvetite iskanju in analizi novih izdelkov, raziskavi trga in drugim rečem.

Testiranje izdelkov.

Ker je objava kataloga vaših izdelkov na Amazonu brezplačna, lahko neprestano dodajate in umikate različne izdelke ter s tem testirate odzive trga in kupcev.

Priložnost za vse.

Na Amazonu so si vsi ponudniki enaki, tako multinacionalke kot posamezniki. Pogoji so enaki za vse. Tudi majhen obrtnik lahko postavi svoj izdelek na trgovsko polico, kjer je vsak trenutek najmanj 3 milijone kupcev.

Uvajanje v spletno prodajo.

Vsak, ki se želi učiti pravil spletne prodaje lahko z Amazonom pridobi ogromno znanja, ki ga lahko kasneje prenese na svojo lastno spletno trgovino.

1

Prenesite brezplačni Amazon priročnik

Spoznajte 5 preprostih korakov do uspešne prodaje na Amazonu.

Začnite zdaj!

Še nimate svojega poslovnega Amazon računa? Če ne, potem zamujate veliko!
Rezervirajte brezplačni termin, na katerem vam bomo predstavili Amazon, prednosti, slabosti, potencial, pravila, pasti.

Scroll to Top